Skapa en kanal

• Uppdaterad

Vem kan skapa en chattkanal?

• Alla användare med behörigheten "Användare & team"

För att kunna skapa en kanal behöver du först och främst ett team. När du har det finns det olika typer av kanaler att skapa.

• A channel is visible for all members of the team and everyone that wasn't invited when the channel was created can join it anytime

• A private channel is only visible to invited members and will not appear in any searches

• A read only channel is great for minimising spam and can be used as a news channel. Only selected members can post new messages.  If enabled, members that cant post can react to a message with an emoji

Skapa en kanal

När du skapar en kanal, oavsett typ, kan du istället för att bjuda in utvalda medlemmar välja att bjuda in ett helt team. Då kommer alla medlemmar i teamet bli tillagda i den nya kanalen.

1. KlickaVERTICAL_ELIPSIS.svgbredvid in organisation, eller klickaVERTICAL_ELIPSIS.svgbredvid teamet där du vill skapa kanalen
    2. Klicka HASHTAG.svg
    3. Namnge kanalen
    4. Välj vilka användare du ska bjuda in till kanalen från start
    5. Klicka på skapa
    1. TryckVERTICAL_ELIPSIS.svgbredvid din organisation, eller tryckVERTICAL_ELIPSIS.svgbredvid teamet där du vill skapa kanalen
    2. Tryck HASHTAG.svg
    3. Namnge kanalen
    4. Välj vilka användare du ska bjuda in till kanalen från start
    5. Tryck skapa

Skapa en privat kanal

1. Följ steg 1-4 ovan
    2. Klicka på "privat"
    3. Klicka på skapa
    1. Följ steg 1-4 ovan
    2. Tryck på "privat"
    3. Tryck skapa

Skapa en envägskanal

1. Följ stegen 1-4 ovan
    2. Expandera avancerade inställningar och markera "envägskanal"
    3. Välj vilka medlemmar som ska kunna skriva meddelanden i kanalen
    4. Klicka klar
    5. Klicka på skapa
    1. Följ stegen 1-4 ovan
    2. Expandera avancerade inställningar och markera "envägskanal"
    3. Välj vilka medlemmar som ska kunna skriva meddelanden i kanalen
    4. Tryck klar
    5. Tryck skapa

Avancerade kanalinställningar

• Informationsrutan kan du använda för att pinna ett meddelande längst upp i kanalen. Skriv ditt meddelande och välj en färg för att få det att sticka ut.

• I en envägskanal kan endast utvalda medlemmar skicka meddelanden. Om reaktioner är påslaget kan de andra enbart "svara" på ett meddelande med en emoji-reaction.

• Om det är påslaget kommer ett händelsemeddelande skickas när någon går med i eller lämnar kanalen. Funktionen är påslagen som default när du skapar nya kanaler

• Tillåt medlemmar att svara på ett meddelande snabbt med en emoji. Är påslaget som dafault.