Konferens 101

• Uppdaterad

Välkommen hit, här går vi igen alla grundläggande funktioner och inställningar i en konferens.

Generella inställningar

• När du ansluter till en konferens via appen eller en webbläsare kommer din kamera vara av

1. Slå på kameran genom att klickaVIDEO.svg , din default-kamera kommer nu vara
    2. För att ändra kamera, klicka SETTINGS_GEAR.svg
    3. Klicka HEADSET.svg
    4. Välj rätt kamera från listan och klicka på den

Du kan ändra och stjärnmarkera enheter och på så sätt göra dem till dina default enheter som alltid ska användas när de är anslutna.

• När du ansluter till en konferens via appen, webbläsaren eller ett telefonsamtal kommer din mikrofon vara

1. För att stänga av din mikrofon, klicka MIC.svg
    2. När din mikrofon är avstängd ser det ut så här MIC_MUTED.svg

För att ändra enhet under en konferens:

1. Klicka på SETTINGS_GEAR.svg
    2. Klicka på HEADSET.svg
    3. Välj mikrofon och eller högtalare i listan

Du kan ändra och stjärnmarkera enheter och på så sätt göra dem till dina default enheter som alltid ska användas när de är anslutna.

Funktioner

• För att dela din skärm:

1. Klicka SHARE_SCREEN.svg
      2. Välj skärm / fönster
      3. Klicka på välj

Du kan inte dela skärm från mobila enheter

• Om du vill bjuda in fler deltagare till pågående konferenser fungerar det för både interna och externa deltagare.

1. Klicka på ADD_PERSON.svg
    2. Välj en kontakt eller skriv in ett nummer
    3. Klicka på PHONE_LYING.svg för att ringa
    4. Om personen svarar kommer de anslutas automatiskt till konferensen
    Det finns fler sätt att bjuda in fler deltagare till en pågående konferens. Läs mer om det under: Inställningar -> Konferensinfo
  • Du kan spela in en konferens i appen (enbart ljud). För att starta en inspelning:

1. Klicka på VERTICAL_ELIPSIS.svg
    2. Klicka på RADIO_ON.svg
    3. För att stoppa inspelningen klickar du på samma knapp, avslutar du den inte kommer det göras automatiskt när du lämnar konferensen
    4. Du hittar inspelningen i din samtalslogg

Inställningar SETTINGS_GEAR.svg

För att komma åt inställningarna i en konferens klickar du på SETTINGS_GEAR.svg

• Ringdeltagare visar alla deltagare ansluta till konferensen. Du kan lägga till fler genom att klicka på ADD_ROUND_CONFERENCE.svg

• I en konferens finns det flera olika sätt att bjuda in ytterligare deltagare.

Via pinkod:

1. HASHTAG.svgSiffrorna är en unik pinkod genererad till den aktiva konferensen
    2. Klicka COPY.svg för att kopiera den
    3. Om du skickar den till en användare kan de ansluta när det passar dem via dialern (nytt samtal -> konferens-pin)
    Skicka en länk till konferensen:
    1. LINK.svglänken är unik och genererad för den aktiva konferensen
    2. Klicka COPY.svg för att kopiera den
    3. Om du skickar den till en användare kan de ansluta när det passar dem via appen eller webbläsaren
    Via telefon:
    1. Klicka COPY.svg för att kopiera telefonnumret
    2. Ge användaren telefonnumret samt den unika HASHTAG.svgpinkoden så kan de ringa in när det passar dem
  • Om du klickar på HEADSET.svg kommer du åt enheterna. Om du vill ändra mikrofon, högtalare eller kamera, expandera EXPAND_DOWN.svgoch välj önskad enhet från listan.

• Klicka SETTINGS_GEAR.svgför att komma åt gränssnitts-menyn. Här kan du välja att dölja knapparna i en konferens.
    Toggla på ON.svg / av OFF.svg(på är default)